+358 9 3505 530 exxi@exxi.fi

Brady Lockout/Tagout turvalukitteet vahinkokäynnistyksen esto

Brady Lockout/Tagout on turvallisuusjärjestelmä, jossa lockout tarkoittaa energialähteen erottamista erilaisilla lukitsemislaitteilla ja tagout henkilökohtaista lukkovarmistusta, merkintätunnistetta ja varoitustekstiä. Viranomaismääräysten mukaan prosessin tai laitteen osa on kytkettävä pois päältä huollon tai seisokin ajaksi. Näin taataan turvallisuus ja estetään odottamattomat käynnistykset ja hallitsemattomat energian vapautumiset. Tämä edellyttää huollettavien koneiden ja laitteiden tahattoman käytön estämistä sopivalla turvalukitteella, huollon suorittajan henkilökohtaisella turvalukolla sekä merkitsemällä lipukkeella huollon kesto sekä työn suorittavan henkilön yhteystiedot. Näin vain asianomainen henkilö voi poistaa turvalukitteen ja vapauttaa laitteen tai prosessin osan takaisin käyttöön.

Bradyn Lockout/Tagout (LOTO) turvalukitteet vahinkokäynnistyksen estoon tarjoavat helpon menetelmän turvalliseen työskentelyyn ja kunnossapitoon. Tarjolla on useita erilaisia turvalukitteita erilaisten työkohteiden salpaamiseen. Turvalukitteita löytyy mm. erilaisiin energiasulkuihin, vipuihin, venttiileihin, painikkeisiin ja moniin muihin kohteisiin.

Bradyn tarratulostimilla voit tulostaa haluamasi lipukkeet kertomaan infoa huoltotyön kestosta, työn suorittajasta sekä turvallisuusohjeista. Bradyn-mustesuihkutarratulostimilla on mahdollista tehdä täysväriset valokuvatarkat tarrat ja tulostaa esimerkiksi työnsuorittajan kuva yhteystietojen lisäksi lukitusjärjestelmän yhteyteen.

Miksi investoida lockout-tagout vahinkokäynnistyksen esto -järjestelmään?

1. Estä työtapaturmat! Vähemmän loukkaantumisia lockout tagout -järjestelmän avulla

– Tutkimukset osoittavat, että 10-15% kaikista vahingoista työpaikalla ja 15-20% kaikista onnettomuuksista liittyvät jollain tavalla kunnossapitoon

 

2. Nopeuttaa huoltoja ja kunnossapitoa

– Hyvin tehty LO/TO -ohjelma sisältäen huolellisesti merkityt energiapisteet, käyttöopastukset sekä lukituslaitteet nopeuttaa huoltoja ja kunnossapitoa sekä lyhentävät huoltoseisokkien kestoa.

 

3. Pienentää epäsuoria kustannuksia

– Onnettomuudet ja vahingot vaikuttavat työn tuottavuuteen. Odottamattomat vahinkokäynnistykset aiheuttavat vaaratilanteita, tuotantoseisokkeja ja voivat rikkoa koneita sekä laitteita aiheuttaen suuria välittömiä ja välillisiä kustannuksia.

 

4. Lockout/Tagout on kansainvälisesti tunnustettu suositeltu standardi ja menettelytapa

– Lockout/Tagout on Yhdysvalloista lähtöisin oleva menettelyohjelma, josta on tullut kansainvälinen standardi onnettomuusriskien halintaan ns. “Best Safety Practice”.

Lockout-tagout -järjestelmän toteuttaminen käytännössä

1. Tee auditointi ja kirjaa ylös energiapisteet ja käynnistyspainikkeet

2. Merkitse energiapisteet sekä koneiden ja laitteiden käynnistys painikkeet Bradyn tarratulostusratkaisuilla

3. Valitse kohteisiin sopivat lukot ja lukituslaitteet

4. Tiedota lock out/tag out -järjestelmästä ja valmenna henkilökunta järjestelmän soveltamiseen

 

Katso tästä esite Brady Lockout/Tagout -ratkaisuista >>

Katso tästä Brady -turvalukot esite >>

Katso 40 minuutin webinaari Lockout Tagout -järjestelmän toteuttamisesta Brady lockout Writer-ohjelmistoa ja J5000 -tulostinta hyödyntäen painamalla tästä >>

KYSY LISÄÄ!>>

Turvalukitteet vahinkokäynnistyksen estoon

Exxi Oy (2928657-5)
Olarinluoma 16
02200 Espoo, Finland
Puh : +358 9 3505 530
Sähköposti : exxi@exxi.fi

© EXXI 2019. All rights reserved.