+358 9 3505 530 exxi@exxi.fi

Brady Lockout/Tagout turvalukitteet

Brady Lockout/Tagout (LOTO) on vahinkokäynnistyksenestoon kehitetty turvallisuusjärjestelmä, jossa lock out tarkoittaa energialähteen erottamista erilaisilla lukitsemislaitteilla ja tag out henkilökohtaista lukkovarmistusta, merkintätunnistetta ja varoitustekstiä. Viranomaismääräysten mukaan prosessin tai laitteen osa on kytkettävä pois päältä huollon tai seisokin ajaksi. Näin taataan turvallisuus ja estetään odottamattomat vahinkokäynnistykset ja hallitsemattomat energian vapautumiset. Tämä edellyttää huollettavien koneiden ja laitteiden tahattoman käytön estämistä sopivalla lock out/tag out -turvalukitteella, huollon suorittajan henkilökohtaisella turvalukolla sekä merkintälipukkeella, joka osoittaa huollon keston sekä työn suorittavan henkilön yhteystiedot. Näin vain asianomainen henkilö voivat poistaa turvalukitteen ja vapauttaa laitteen tai prosessin osan takaisin käyttöön.

Bradyn Lock out/Tag out -turvalukitteet vahinkokäynnistyksen estoon tarjoavat helpon menetelmän turvalliseen työskentelyyn ja kunnossapitoon. Tarjolla on useita erilaisia turvalukitteita erilaisten työkohteiden salpaamiseen. Turvalukitteita löytyy mm. erilaisiin energiasulkuihin, vipuihin, venttiileihin, painikkeisiin ja moniin muihin kohteisiin.

Miksi investoida lock out/tag out vahinkokäynnistyksen esto -järjestelmään?

1. Estä työtapaturmat! Vähemmän loukkaantumisia lock out/tag out -järjestelmän avulla

  • Tutkimukset osoittavat, että 10-15% kaikista vahingoista työpaikalla ja 15-20% kaikista onnettomuuksista liittyvät jollain tavalla kunnossapitoon

 

2. Nopeuttaa huoltoja ja kunnossapitoa

  • Hyvin tehty Lock out/Tag out -järjestelmä sisältäen huolellisesti merkityt energiapisteet, käyttöopastukset sekä lukituslaitteet nopeuttaen huoltoja ja kunnossapitoa sekä lyhentävät huoltoseisokkien kestoa.

 

3. Pienentää epäsuoria kustannuksia

  • Onnettomuudet ja vahingot vaikuttavat työn tuottavuuteen. Odottamattomat vahinkokäynnistykset aiheuttavat vaaratilanteita, tuotantoseisokkeja ja voivat rikkoa koneita sekä laitteita aiheuttaen suuria välittömiä ja välillisiä kustannuksia.

 

4. Lockout/Tagout on kansainvälisesti tunnustettu sekä suositeltu standardi ja menettelytapa

  • Lock out/Tag out on Yhdysvalloista lähtöisin oleva kansainvälinen standardi onnettomuusriskien halintaan ns. ”Best Safety Practice”.

Lock out-tag out -järjestelmän toteuttaminen käytännössä

  1. Tee auditointi ja kirjaa ylös energiapisteet ja käynnistyspainikkeet
  2. Merkitse energiapisteet sekä koneiden ja laitteiden käynnistys painikkeet BRADY-tarratulostusratkaisuilla
  3. Valitse kohteisiin sopivat lukot ja lock out/tag out -lukituslaitteet
  4. Tiedota lock out/tag out -järjestelmästä ja valmenna henkilökunta järjestelmän soveltamiseen

BRADYtarratulostimilla voit tulostaa haluamasi merkintälipukkeet kertomaan infoa huoltotyön kestosta, työn suorittajasta sekä turvallisuusohjeista. Bradyn-mustesuihkutarratulostimilla on mahdollista tehdä täysväriset valokuvatarkat tarrat ja tulostaa esimerkiksi työnsuorittajan kuva yhteystietojen lisäksi lukitusjärjestelmän yhteyteen.

 

Katso tästä esite Brady Lockout/Tagout -ratkaisuista (englanninkielinen) >>

Katso tästä Brady -turvalukot esite >>

Katso 40 minuutin webinaari Lockout Tagout -järjestelmän toteuttamisesta Brady lockout Writer-ohjelmistoa ja J5000 -tulostinta hyödyntäen painamalla tästä >>

KYSY LISÄÄ YHTEYDENOTTOLOMAKKEELLAMME!>>

Turvalukitteet vahinkokäynnistyksen estoon

BRADY Lock out/tag out -turvalukitteet estävät vahinkokäynnistyksistä johtuvat tapaturmat

Exxi Oy (2928657-5)
Olarinluoma 16
02200 Espoo, Finland
Puh : +358 9 3505 530
Sähköposti : exxi@exxi.fi

© EXXI 2019. All rights reserved.