+358 9 3505 530 exxi@exxi.fi

Tarralla on väliä

(artikkeli julkaistu Teollisuussuomi syksy 2021, lue lehti>>)

 

Tarra kertoo tuotteen tekijästä enemmän kuin arvaisikaan. Siistit ja selkeät tarrat kestävät aikaa ja pysyvät, kun ne valitaan oikein. Tarra on tuotteesi käyntikortti.

Tarran tulee usein kestää kovaa kulutusta, kemikaaleja, äärimmäisiä lämpötiloja ja pysyä luettavana kymmeniä vuosia auringonvalossa. Käyttökohteet vaihtelevat sairaaloista arktisiin öljynporauslauttoihin.

Materiaalin valinta

Oikean tarramateriaalin valinta lähtee laitteen tai asennuksen käyttövaatimuksista. Laitteen käyttö, käyttöikä, käyttöympäristö, tarran kiinnitysalusta ja viranomaismääräykset määrittelevät käytetyt tarramateriaalit. Oikean materiaalin valinnassa kannattaa käyttää apuna asiantuntijaa. Se tuo kustannussäästöjä.

Laatu on tärkeä

Tulostettu tarra koostuu tarrakalvosta, pinnoitteesta, liimasta, alusnauhasta, tarranleikkauksesta, väriaineesta, keskiörullasta ja tarrapakkauksen merkinnöistä.

Pinnoite ja väriaine muodostavat jäljen pysyvyyden kannalta keskenään ratkaisevan tärkeän parin. Liima ja tarrakalvo ratkaisevat tarran kestävyyden. Alusnauha on tarran laatuun ja hintaan suuresti vaikuttava osa. Alusnauhan pehmeys/kovuus vaikuttaa tarran leikkaukseen. Liian tylsä työkalu ja suuri leikkuupaine, alusnauhan huono silikonointi ja liian pehmyt alusnauha johtavat siihen, että tarra tarttuu kiinni alusnauhaansa eikä irtoa siististi. Automaatiossa vaatimukset ovat tiukat ja epäjatkumakohtia ei sallita. Pahimmassa tapauksessa huonolaatuinen tarra saattaa toistuvasti pysäyttää automatisoidun tuotantoprosessin.

Värinauhat koostuvat polyesterikalvosta, silikonoinnista ja vaha/hartsipigmentistä. Silikonointi, joka halvoissa värinauhoissa jätetään usein pois, vaikuttaa tulostuspään kestävyyteen. Vaha antaa täyteläisen värin ja hartsi kestävyyttä. Yleisimmät virheet tehdään valitsemalla laadukkaalle tarralle sopimaton värinauha ja tulostuslämpötila.

Laadukas keskiörulla on pölyämätöntä kartonkia tai muovia. Pölyävä keskiörulla sotkee tulostimen ja aiheuttaa huonon tulostusjäljen.

Pakkaus- ja tuotemerkinnät ovat tarran ja värinauhan olennainen osa. Ilman niitä ei ole jäljitettävyyttä eikä varmuutta materiaalien yhteensopivuudesta tai laadusta. Kalliita oppirahoja on maksettu merkintöjen puuttuessa. Hyvä tuotantolaatu tuo kustannussäästöjä.

Yli 30 vuotta tarroja teollisuuteen

Suomalainen perheyritys Exxi Oy on toimittanut merkintäratkaisuja teollisuuden tarpeisiin jo vuodesta 1989. Exxin yhteistyökumppanit ovat alan tunnetuimpia valmistajia, kuten esimerkiksi BRADY ja CAB, joiden virallinen tehtaanedustaja ja maahantuoja Exxi on ollut Suomessa jo alusta asti. Exxin laaja varasto Espoossa takaa toimitusvarmuuden ja suomenkielinen tekninen tuki auttaa ongelmatilanteissa.

 

 

 

Tarra

Tulostettu tarra koostuu tarrakalvosta, pinnoitteesta, liimasta, alusnauhasta, tarranleikkauksesta, väriaineesta, keskiörullasta ja tarrapakkauksen tuotemerkinnöistä.

Tyyppikilvet ja laitetarrat

Siistit ja selkeät tarrat kestävät aikaa ja pysyvät, kun ne valitaan oikein.

i7100 tarratulostin ja tarrat

Tarran, tulostimen ja värinauhan tulee sopia yhteen. Yleisimmät virheet tehdään valitsemalla laadukkaalle tarralle väärä värinauha tai tulostuslämpötila.

Exxi Oy (2928657-5)
Olarinluoma 16
02200 Espoo, Finland
Puh : +358 9 3505 530
Sähköposti : exxi@exxi.fi

© EXXI 2019. All rights reserved.