+358 9 3505 530 exxi@exxi.fi

TARRAT TEHOKKAAN TYÖYMPÄRISTÖN LUOMISESSA

(TEOLLISUUSSUOMI SYYSKUU 2020)

Exxi Oy on toimittanut tarroja suomalaiseen teollisuuteen jo yli 30 vuotta. Alusta lähtien vahvinta osaamisaluetta on ollut tuotetarrat ja niihin liittyvät teknologiat. Toimintaa on laajennettu viimeisen vuosikymmenen aikana vahvasti myös tehtaiden ja toimitilojen merkintöihin kuten lattiateippeihin, varoitustarroihin, kyltteihin ja putkistomerkintöihin. Kysyntä on kiihtynyt mm. 5S-menetelmän yleistymisen myötä.

SELKEÄT MERKINNÄT LUOVAT YRITYKSESTÄ LUOTETTAVAN MIELIKUVAN

5S on Japanissa kehitetty menetelmä työtilojen organisointiin ja työmenetelmien vakiointiin. Sen avulla luodaan suorituskykyinen ja turvallinen työpaikka. 5S on lyhenne sanoista sortteeraus, systematisointi, siivous, standardointi ja seuranta. Systematisointi edellyttää työpisteiden, tuotanto- ja varastotilojen pitämistä järjestyksessä.

”Selkeillä merkinnöillä työvälineet ja alueet löytyvät helposti ja niillä myös ehkäistään vahinkoja. Yrityksen toimitilojen asianmukaiset merkinnät luovat mielikuvaa luotettavasta yhteistyökumppanista”, kuvailee Exxi Oy:n toimitusjohtaja Vilho Moilanen.

MERKINTÖJEN TOTEUTUKSEEN MONIA VAIHTOEHTOJA

Trukinkestävällä lattiateipillä voi merkitä kulkuväylät ja rajata alueet eri värikoodeja hyödyntäen.

”Sininen väri saapuvalle tavaralle ja raaka-ainevarastolle, vihreä lähtevälle tavaralle ja valmiille tuotteille, punainen reklamaatioille ja keltainen yleismerkintään”, Moilanen ehdottaa.

Lattiateipit tarjoavat käytännöllisen vaihtoehdon lattioiden maalaukselle.

”Maalaukseen verrattuna lattiateippimme etuna on, että vahvuudestaan huolimatta se on irrotettavissa. Alueiden uudelleenorganisointi helpottuu, kun rajauksia voi muuttaa ilman maalausoperaatiota. Lattiateipin asennus onnistuu toimintoja keskeyttämättä. Valmisteluksi riittää irtolian pyyhintä. Asennustyötä helpottamaan on lattiateippikoneita”, Moilanen kertoo.

Tarratulostimilla voi nimetä työkalujen paikat, hyllyt ja varastoalueet. Tulostettavat magneettinauhat ja tarrat uudelleenasemoitavalla liimalla ovat omiaan paikkoihin, jotka muuttuvat usein. Ohjeistustarroilla voidaan informoida työntekijöitä laitteiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä.

Tarrat voi tilata joko esipainettuna tai tulostaa itse. Moilanen painottaa, että itsetulostamalla saavutetaan monia etuja: ”Itsetulostamalla säästetään varastointikustannuksissa, kun samasta jatkuvasta nauhasta voi parhaimmillaan tehdä kaikki tarvitsemansa merkit. Lisäksi vältetään lukuisten erillisten kylttitarrojen tilauskäsittelyt kuluineen. Tarratulostus on nopeaa ja tarjoamme tuotteisiimme teknisen tuen selkosuomeksi”.

Itsetulostamisen edut liittyvät olennaisesti myös 5S:n viimeiseen vaiheeseen eli seurantaan ja ylläpitoon. ”Tarratulostimilla voidaan tarvittavat merkinnät tehdä heti, kun muutostarpeita ilmenee eikä merkintöjä tarvitse odottaa silkkipainosta”, huomauttaa Moilanen.

 

(Ylläoleva artikkeli on julkaistu TeollisuusSuomessa syyskuussa 2020. Lue lehtiartikkeli tästä)

Tutustu aluemerkintä-tuotteisiin täällä>>

 

Brady Tougshripe Lattiateippi asennus
Selkeillä työympäristön merkinnöillä työvälineet ja alueet löytyvät helposti ja niillä myös ehkäistään vahinkoja.
Tulostettava lattiatarra
Tarratulostimilla voi nimetä alueet ja työvälineiden paikat heti merkintätarpeen ilmetessä, jolloin merkinnät pysyvät ajan tasalla.
Lean 5s
5S periaatteen mukaiset merkinnät selkeyttävät työympäristöä.

Kun haluat jutella asiantuntijan kanssa tarroista tai tarratulostimista, ota yhteyttä Exxiin yhteydenottolomakkeellamme tai soita 093505530!

Exxi Oy (2928657-5)
Olarinluoma 16
02200 Espoo, Finland
Puh : +358 9 3505 530
Sähköposti : exxi@exxi.fi

© EXXI 2019. All rights reserved.