+358 9 3505 530 exxi@exxi.fi

Putkistomerkinnät

Putkissa virtaavan aineen nimi, kulkusuunta, väritunnus ja tarvittaessa varoitusmerkintä sekä virtaavan aineen väkevyys on ilmoitettava ja merkittävä putkilinjastoihin riittävän lyhyin välimatkoin. Asianmukainen putkistomerkintä parantaa laitosympäristön turvallisuutta sekä kunnossapidon tehokkuutta, kun kulloinkin huollettavat tai suljettavat putket löytyvät nopeasti.

Putkistojen merkinnässä käytetään tavallisesti liimattavia tarroja ja teippejä. Jos ympäristö ei salli liimaamiista esimerkiksi likaisuuden tai kosteuden vuoksi voidaan käyttää liimattomia snap-on -merkkejä tai mekaanisesti kiinnitettäviä kilpiä. Tarrat voi tulostaa itse tarratulostimella tai tilata esipainettuna.

Kauttamme on saatavana useiden eri standardien mukaiset putkistomerkit (ANSI, ISO 14726, ISO 20560 jne.). Valikoimassamme löytyy nyt myös paikallisten putkistomerkintöjen yhtenäistämiseen tähtäävän globaalin ISO20560 standardin mukaiset putkistomerkinnät esipainettuna.

 

Miksi toteuttaa putkistomerkinnät?

  • Pienennät tapaturman riskiä
  • Nopeutat kunnossapitoa ja huoltoja
  • Täytät paikallisten lakien velvoitteet

 

Voit tehdä putkistomerkit tulostamalla tarvitsemasi merkin tarratulostimella värillisille tarranauhalle tai hankkia tarvitsemasi standardin mukaiset putkistomerkit esipainettuna. Muotoon leikkaavalla moniväritarratulostimella voit tehdä valmiiksi muotoillun merkin useammalla värillä. Merkintöjen tulostaminen itse mahdollistaa putkistomerkintöjen nopeamman päivittämisen ja merkinnät pysyvät paremmin ajantasalla. Tulostamalla merkit itse poistuu myös erilaisten esipainettujen merkkien varastointitarve.

 

Minimitilaus esipainetulle kustomoidulle putkistotarralle on yksi 15m-rulla.

Notkea vinyyli muotoutuu hyvin eri paksuisten putkien ympärille ja parhaat vinyylimateriaalit kestävät jopa 10 vuotta ulkokäytössä ilman erillistä suojalaminaattia. Laminoitu polyesteri tarjoaa huippuluokan mekaanisen kulutuksen keston ja soveltuu erinomaisesti ruostumattomasta teräksestä valmistetuille putkistoille. Erittäin likaisten, märkien, jäisten tai öljyisten putkien merkitsemiseen suosittelemme Brady Snap-On™ -merkkejä tai teräspannalla kiinnitettäviä kylttejä. .

 

 

Kauttamme myös ISO 14726 -mukaiset laivojen putkistomerkinnät, lisätietoa tästä>>

ISO 14726 -mukaiset laivojen putkistomerkintätarrat, vakiokoot>>

 

Opastamme kustannustehokkaiden merkintämateriaalien valinnassa!

 

Kysy lisää yhteydenottolomakkeellamme tai soita Exxiin 093505530!

 

Putkistomerkintä ISO20560

Uuden globaalin ISO20560 standardin mukainen putkistomerkintä koostuu kahdesta värialueesta: Toinen väri osoittaa virtaavan aineen tunnusvärin ja nimen, toinen värialue kertoo virtaavan aineen riskeistä GHS/CLP tai ISO7010-mukaisten symbolien avulla.

Kylttitulostin i3300

Putkistomerkintöjen toteutus tarratulostimien avulla mahdollistaa merkintöjen nopean päivittämisen ja poistaa esipainettujen kilpien varastointitarpeen. Tutustu BRADY-kylttitulostimiin>>

ISO 14726 Putkistomerkinnät

Tarjoamme mm. ISO 14726 mukaiset putkistomerkinnät. Tutustu vaihtoehtoihin täältä >>

Snap-on™ 

Ruosteisten, märkien, jäisten tai öljyisten putkien ja kaapelien  merkintään ovat omiaan esipainetut Snap-On™ -merkit.

Snap-onit toimitetaan asiakkaan piirustusten mukaan esipainettuna tuotteena valmiina käytettäväksi. Merkeissä on kirkas suojakalvo, jonka alle tuloste on tehty. Tällä tavoin saavutetaan huippuluokan kestävyys mekaanista hankausta, kemikaaleja ja UV-säteilyä vastaan. Rakenne mahdollistaa kiinnittämisen kohteisiin, joissa tarraa ei pystytä tai haluta liimata. Merkit voidaan tehdä haluamillasi mitoilla ja painatuksilla. Nopea asennus mahdollistaa merkkien käytön myös esimerkiksi valokaapeli- ja sähköverkkotyömailla kaapelimerkinnässä.

 

 

Snap-on kaapelimerkit

Kun haluat jutella asiantuntijan kanssa putkistomerkinnöistä, ota yhteyttä Exxiin yhteydenottolomakkeellamme tai soita 093505530!

Exxi Oy (2928657-5)
Olarinluoma 16
02200 Espoo, Finland
Puh : +358 9 3505 530
Sähköposti : exxi@exxi.fi

© EXXI 2019. All rights reserved.